Van Gogh Museum

Museumweken

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum geeft je een inkijkje in het leven en het werk van Vincent van Gogh. Het museum heeft een grote collectie die in een vaste tentoonstelling te zien is, maar organiseert ook wisselende tentoonstellingen. Je krijgt alvast een impressie van het museum door te kijken naar de mini-documentaire.

De collectie van het Van Gogh Museum bestaat niet alleen uit schilderijen van de kunstenaar zelf, maar wordt aangevuld met andere kunst. Voorbeelden hiervan zijn: kunstwerken van zijn kunstenaarsvrienden en tijdgenoten, zijn grote voorbeelden, en de collectie Franse en Japanse prenten. Deze kunst is aanwezig in het museum om een beter beeld te geven van Vincent van Gogh en zijn inspiratie. De verzameling bevat ongeveer tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van Vincent van Gogh. De verzameling Franse en Japanse prenten had Vincent van Gogh zelf verzameld. Het museum bezit een aantal van de bekendste werken van Vincent van Gogh, zoals ‘ De aardappeleters’, ‘Zonnebloemen’, ‘Amandelbloesem’ en ‘ Koreveld met kraaien’.

Het leven van Vincent

Vincent van Gogh (1853-1890) is één van de beroemdste kunstenaar van Nederland. Vincent’s beroepen gingen van jongste bediende in een kunsthandel tot schoolmeester en van boekverkoper tot prediker. Hij besloot pas op zijn 27ste om kunstenaar te worden. Deze beslissing heeft veel invloed gehad op de internationale kunstgeschiedenis. Kom er meer over te weten door een bezoek te brengen aan het Van Gogh Museum!

Van Gogh Museum Amsterdam: tickets, shop en andere informatie

Het Van Gogh Museum is te vinden in Amsterdam aan het Museumplein. Hierdoor is het museum uitermate geschikt om te bezoek samen met de andere musea op het Museumplein, zoals het Stedelijk museum en het Rijksmuseum. Tickets voor het Van Gogh Museum kun je bestellen op de website van het museum, of aan de kassa kopen. We raden je ook aan om een bezoek te brengen aan de Van Gogh Museum Shop. Hier vindt je veel leuke artikelen gerelateerd aan het werk van Vincent van Gogh.

Wissel AH vouchers in

Profiteer nu van de AH actie en ontvang 30% korting op jouw tickets.