Museumpark Archeon

Museumweken

Museumpark Archeon

In het museumpark Archeon beleef je de geschiedenis van Nederland. In Alphen aan den Rijn maak je een reis door drie verschillende tijdperken!

Het Archeon is interessant voor jong én oud. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe mensen vroeger leefden. Ga daarnaast zelf op zoek naar resten uit het verleden in het Archeologiehuis Zuid-Holland.

Prehistorie

De Prehistorie is de periode van 8800 v. Chr. tot en met 12 v. Chr.

Ga terug in de tijd en ontdek het kamp van de jagers-verzamelaars, de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd. Laat je schminken, ga kei trekken, bak broodjes en maak zelf vuur! Voor het bakken van broodjes moet je een activiteitenpas laten zien (verkrijgbaar bij de entree).

Romeinse tijd

De Romeinse tijd is de periode van 12 v. Chr. – 406 n. Chr.

Ga op bezoek bij het Romeinse dorp ‘Trajectum ad Rhenum’ en ontmoet echte Romeinen. Maak een fibula (een siervoorwerp dat dienst deed als sluitspeld voor kledingstukken), ontwerp een Romeinse helm, voer bepaalde militaire bevelen uit en geef elkaar een echte Romeinse arm massage! Voor het maken van een fibula en Romeinse helm moet je een activiteitenpas laten zien (verkrijgbaar bij de entree). 

Middeleeuwen

Het meest gangbare tijdsbestek van de Middeleeuwen is de periode van 406 N. Chr. – 1500 N. Chr.

Bezoek het middeleeuwse stadje ‘Gravendam’ en begeef je midden in de 14e eeuw. Ontdek de mensen die hard aan het werk zijn in de ambachtshuizen en leer zelf hoe je moet boogschieten, zwaardvechten, vilten en kaarsen_ maken. Voor het maken van vilt en kaarsjes moet je een activiteitenpas laten zien (verkrijgbaar bij de entree).
Wissel AH vouchers in

Profiteer nu van de AH 2=1 actie en ontvang het 2e kaartje gratis.