Kasteel Radboud

Museumweken

Kasteel Radboud

Kasteel Radboud

In Kasteel Radboud ontdek je de geschiedenis van dit middeleeuwse kasteel. Je vindt er onder andere materialen uit de middeleeuwen. Ook zijn er diverse tentoonstellingen te bewonderen en worden er veel activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Tentoonstellingen

Het hele jaar kun je als bezoeker verschillende tentoonstellingen in Kasteel Radboud bezoeken. Een daarvan is ‘Diederik en Diego, een geschiedenis met twee gezichten’.

Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de Spaanse overheerser waartegen gestreden werd door Diego Carillo de Mendoza Pimentel en Diederik van Sonoy. Diego was een Spaanse edelman, succesvol legerofficier en heeft een tijdje gevangen gezeten op Kasteel Radboud. Diederik was ook een edelman, slotvoogd van Kasteel Radboud en een watergeus. Kom bij de tentoonstelling te weten hoe deze twee mannen zich bewogen tijdens de onrustige jaren vóór de Gouden Eeuw.

Een andere tentoonstelling is de ‘Piratententoonstelling’.

Bij deze tentoonstelling kun je de dakconstructie van de zolder – dat lijkt op een omgekeerd schip – bewonderen. In het specifiek gaat het om piraten en zeehelden in West-Friesland. Kom erachter hoe deze mensen leefden en welke schatten ze allemaal mee naar huis hebben genomen!

Kinderen

Voor kinderen is er veel te doen. Zo is er voor kinderen vanaf 6 jaar een pelgrimsspeurtocht. Tijdens deze speurtocht voer je allerlei opdrachten uit. Ga opzoek naar de schatkist en verdien een beloning!

Ook voor de jongere kinderen is er van alles te doen. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen een leuke puzzeltocht bijwonen. Ontdek de geheimen van het kasteel aan de hand van diverse plaatjes!

Verder is er voor kinderen van alle leeftijden een grote speelzolder. Hier kun je je bijvoorbeeld verkleden. Ook kun je er tekenen en met speelgoed spelen.

Kasteel Café

Het kasteel heeft ook een Kasteel Café waar je wat kan drinken met iets lekkers erbij. Ook kun je er lunchen of een high tea houden. Kijk voor de openingstijden op de website.

Wissel AH vouchers in

Profiteer nu van de AH actie en ontvang 30% korting op jouw tickets.