Kasteel Keukenhof

Museumweken

Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof in Lisse is een prachtige plek om tot rust te komen en in de geschiedenis van dit landgoed te duiken. Het kasteel werd in 1641 gebouwd en werd in 1860 getransformeerd naar een neogotisch kasteel met torens. In de diverse salons zijn nog steeds diverse meubels uit verschillende stijlperioden te bewonderen. Ook door het prachtige authentieke interieur kun je als bezoeker ervaren hoe de adel hier vroeger leefde.

Het kasteel

Als bezoeker kun je een rondleiding door het kasteel krijgen. Op het moment is dit vanwege restauratie van de tweede etage niet mogelijk. Houd de website in de gaten om erachter te komen wanneer de rondleidingen in Kasteel Keukenhof weer beschikbaar zijn!

Het landgoed

Het kasteel bevindt zich op een landgoed met daarnaast nog een kasteeltuin, een beeldentuin, een kinderboerderij, een hofboerderij en een bos. Hier kun je heerlijk wandelen!

Kasteeltuin

De kasteeltuin bestaat uit de ‘Nieuwe Plantage’, de conisch gevormde heuvel ‘Meerzicht’ en de extra aangelegde tuin ‘Hof van jan Boot’.

Beeldentuin

Rondom het kasteel vindt je verschillende prachtige en bijzondere kunstwerken. In de rustieke omgeving van het landgoed passen de beelden perfect. Je vindt er onder andere kunstwerken van Paul Kubic, Joost van den Toorn en Theresia van der Pant.

Kinderboerderij

Ook vind je op het landgoed een kinderboerderij vol schattige dieren! Er zijn onder andere varkens, geitjes en konijnen. Een bezoek aan de kinderboerderij is voor het hele gezin een leuke ervaring! De kinderboerderij is elke dag van 10.00 tot 17.00 geopend. De toegang bedraagt geen extra kosten.

Hofboerderij

De hofboerderij is een leuke toevoeging aan een bezoek aan Kasteel Keukenhof. In de hofboerderij kun je gezellig wat lekkers eten en drinken. De boerderij is op woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 geopend.

Evenementen

Kasteel Keukenhof organiseert het hele jaar door diverse evenementen. Een paar voorbeelden daarvan zijn:

– Officiële opening Kabouterwandeling (18/10/2019)
– Castlefest Wintereditie (23/11/2019 – 24/11/2019)
– Kasteel Cultureel: Young Pianist Foundation (17/03/2020)

Wissel AH vouchers in

Profiteer nu van de AH actie en ontvang 30% korting op jouw tickets.