Amersfoort, het leven en werk van Mondriaan

Het Mondriaanhuis
Het Mondriaanhuis is een museum in Amersfoort waar het leven en werk van Piet Mondriaan centraal staat. Het museum heeft in 2017 flink geïnvesteerd in de inrichting van publieks- en tentoonstellingsruimtes en in de marketinginzet, met een flinke groei van bezoekcijfers tot gevolg. Naast de tentoonstellingszalen beschikt het Mondriaanhuis over een Museumcafé en een Museumshop. In de zomervakantie organiseert het Mondriaanhuis diverse activiteiten voor jong en oud. Het museum is in deze periode dagelijks open van 10 tot 17 uur.

De Koppelpoort
De Koppelpoort is een unieke combinatie van een landpoort en een waterpoort, de enige in Nederland. Deze stamt uit ca 1425 en maakt deel uit van de tweede omwalling van de stad.