Oude Kerk Amsterdam

Museumweken

Oude Kerk Amsterdam

De Oude Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om haar spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Met gemiddeld 220.000 bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland. De Oude Kerk heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies, officiële bijeenkomsten en culturele evenementen.

Geschiedenis Oude Kerk

De Oude Kerk is het oudste gebouw dat nog steeds bestaat in Amsterdam. Het is namelijk gebouwd rond 1300 en was een eerbetoon aan de heilige Sint-Nicolaas. Deze verering is te verklaren aangezien Amsterdam een havenstad was en Sint-Nicolaas vooral geëerd werd door zeelieden. Tot 1578 zou de kerk de Sint-Nicolaas Kerk blijven heten, maar daarna vond de reformatie plaats. Tijdens de beeldenstorm werden veel beelden en kunstwerken in het gebouw vernield. Uiteindelijk werd het dan ook verbouwd en werd het een toevluchtsoord voor protestanten. De afgelopen decennia is het gebouw vaak gerestaureerd vanwege instortingsgevaar.

Collectie

De Oude Kerk heeft een collectie bestaande uit (internationale) kunstenaars die gevraagd worden om de kerk constant een nieuw gezicht te geven.

Koop tickets Wissel AH vouchers in

Bestel hier jouw tickets voor een bezoek aan de Oude Kerk Amsterdam.