Museum Speelklok

Museumweken

Museum Speelklok

Museum Speelklok

Museum Speelklok in Utrecht is een Nederlands must-see museum! Ontdek de wereld van zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de diverse muziek die door het hele museum te horen is.

Breng een bezoek aan het vrolijkste museum van Nederland en luister naar zelfspelende instrumenten in alle soorten en maten!

Collectie

Het museum heeft diverse zelfspelende muziekinstrumenten. Denk hierbij aan automaten, draaiorgels, orchestrions, snaarinstrumenten, speeldozen, speelklokken en meer.

Ook heeft het museum verschillende ruimtes waarin de muziekinstrumenten zijn te bewonderen. Zo is er een Techniekzaal, een Herenhuis en een Koninklijke kamer.

Rondleidingen

Elke dag kun je als bezoeker een gratis muzikale rondleiding volgen. Deze zijn leuk en interessant voor jong en oud! Zing en dans mee met een Weense wals, een bekende smartlap of een swingende hit. Naast dat de rondleiders de instrumenten tot leven brengen vertellen ze ook de verhalen die achter de instrumenten schuilen en de techniek die erbij komt kijken.

Een rondleiding duurt ongeveer 40 minuten en start ieder half uur. De eerste begint om 10.30 uur en de laatste om 15.30 uur.

Speurtocht

Speciaal voor kinderen worden er speurtochten georganiseerd. Kinderen krijgen aan de kassa een Toonkaart waarmee ze het lievelingsliedje van aapje Toon kunnen componeren, programmeren en spelen! Ontdek en luister alle melodie├źn van aapje Toon of beantwoord de vragen op de vragenbordjes. Met de goede antwoorden kun je uiteindelijk een melodie vormen!
Wissel AH vouchers in

Bestel vouchers met 30% korting bij AH om Museum Speelklok te bezoeken.