Museum Beelden aan Zee

Museumweken

Museum Beelden aan Zee

Het museum

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen is in 1994 opgericht door verzamelaarsechtpaar Theo Scholten en Lida Miltenburg. Het is het enige Nederlandse museum dat zich uitsluitend richt op moderne beeldhouwkunst. Het museumgebouw in de vorm van een schelp is ontworpen door de Nederlandse architect Wim Quist. Twaalf keer per jaar worden tentoonstellingen georganiseerd met werk van onder andere Armando, Stephan Balkenhol, Iris Le Rütte, Tony Cragg, Per Kirkeby, Giacomo Manzú, Berlinde De Bruyckere, Igor Mitoraj, Jan Meefout, Kiki Smith.

Collectie

De vaste collectie van Beelden aan Zee bevat meer dan 1000 beelden, ongeveer 1000 gipsmodellen en enkele honderden penningen. De collectie varieert van portretten tot monumentale, meer dan levensgrote beelden. Er zijn altijd drie tentoonstellingen op verschillende plekken in het museum te zien. Eentje in de grote zaal, eentje in een kabinet met zuilen en in een thematische opstelling.

Visuele beperking

Het museum maakt de kunst toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Door een medewerker die speciaal is opgeleid wordt je in een groep rondgeleid door het museum. Hierbij mag je de kunstwerken aanraken om op deze manier toch het kunstwerk te kunnen ‘zien’. Voor deze rondleidingen dien je jezelf aan te melden via de website.

Wissel AH vouchers in

Bezoek deze verborgen schat in de duinen en koop jouw ticket(s) bij het museum