Keramiekmuseum Princessehof

Museumweken

Keramiekmuseum Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden is gevestigd in het 18e-eeuwse stadspaleis van de prinses van Oranje-Nassau. Het museum heeft een diverse collectie porselein uit China, art-nouveaukeramiek, Delfts Blauw en werken van onder andere Picasso.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door verschillende tentoonstellingen.

Er is een vaste tentoonstelling genaamd ‘Van Oost en West’. Deze tentoonstelling toont keramiek van over de hele wereld en uit verschillende tijden. In keramiek zie je vaak politieke, economische en culturele omstandigheden terug. Op die manier is het goed aan de periode te koppelen waar het uit komt. Maak tijdens het bezoeken van deze tentoonstelling een reis van China tot aan Friesland en ontdek als bezoeker de stijlen, vormen en technieken die allemaal met elkaar verbonden zijn.

Het museum heeft naast de vaste tentoonstelling ook meerdere wisseltentoonstellingen, zoals ‘Design #4: Jelle Mastenbroek’. Bij deze tentoonstelling wordt het bijzondere werk van Mastenbroek (1988) laten zien. Als ontwerper verbindt hij keramiek met muziek. Dit wordt mooi weergegeven door de twee installaties die te bewonderen zijn. Met deze installaties worden er nieuwe functies aan traditionele meubels gegeven. Deze tentoonstelling is t/m 27 oktober 2019 te bezoeken.

Een andere tentoonstelling is ‘Gezonken Schatten: Geheimen van de Maritieme Zijderoute’. Bij deze tentoonstelling word je als bezoeker meegenomen door het verhaal over de Maritieme Zijderoute die door Azië liep. Leer aan de hand van keramiek en andere voorwerpen uit scheepwrakken uit de negende t/m de negentiende eeuw over internationale handel, mensensmokkel, strijd op zee en schatgravers. Deze tentoonstelling is van 7 september 2019 t/m 28 juni 2020 te zien.

Activiteiten

Ook activiteiten worden door het museum jaarlijks georganiseerd en kun je als bezoeker bijwonen. Een van deze activiteiten is ‘Muzikale Finissage’.
Wissel AH vouchers in

Profiteer nu van de AH actie en ontvang 30% korting op jouw tickets.