Huis Sonneveld

Museumweken

Huis Sonneveld

Huis Sonneveld is een van de best bewaard gebleven woonhuizen in de stijl van Het Nieuwe Bouwen. De vrijstaande villa uit 1933 werd ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt in opdracht van Albertus Sonneveld, een van de directeuren van de Van Nellefabriek. De architecten ontwierpen een totaalconcept waarin architectuur, interieur en inrichting minutieus op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken. De woning is licht en ruim, met veel balkons en grote raampartijen die uitzicht bieden op het groen van de omliggende tuin. Bijna alle meubels en lampen in het huis zijn afkomstig van de firma Gispen, soms speciaal voor de Sonnevelds gemaakt. Juist dit maatwerk verraadt de hang naar luxe en comfort van de familie. Daardoor is Huis Sonneveld geen dogmatisch voorbeeld van functionalisme, maar een persoonlijke leefomgeving.

 

Museumwoning Huis Sonneveld, aan de rand van het Museumpark in Rotterdam, is een van de best bewaard gebleven woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. De vrijstaande villa is begin jaren dertig ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt, een van de directeuren van de Van Nellefabriek en het Feyenoordstadion. Zij waren tevens verantwoordelijk voor het interieur, in nauwe samenwerking met W.H. Gispen. De architecten ontwierpen een totaalconcept waarin architectuur, interieur en inrichting minutieus op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken. De woning is licht en ruim, met veel balkons en grote raampartijen die uitzicht bieden op het groen van de omliggende tuin. Bijna alle meubels en lampen in het huis zijn afkomstig van de firma Gispen, soms speciaal voor de Sonnevelds gemaakt.

Huis Sonneveld laat zien hoe een vooraanstaande Rotterdamse familie het Modernisme omarmde, en hoe die keuze hun dagelijkse leefomgeving kleurde. Uit schenkingen, aankopen en bruiklenen worden kunst- en gebruiksvoorwerpen verzameld die het interieur verrijken.
Wissel AH vouchers in

Profiteer nu van de AH actie en ontvang 30% korting op jouw tickets.