Huis Marseille

Museumweken

Huis Marseille

Eerste fotografiemuseum

Van de zogenaamde selfies tot leuke vakantiekiekjes. We leven in een tijd waarin iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar eigen foto’s te maken. Een tijd waarin fotografie constant in beweging is. Dit zorgt ervoor dat fotografie juist op kunstzinnig gebied ook voortdurend in beweging is. Want hoe wordt er door middel van fotografie gereflecteerd op de huidige tijd? Hoe wordt er een nieuwe en relevante beeldtaal ontwikkeld voor de fotografie als kunst? Vragen die in de verschillende tentoonstellingen van Huis Marseille worden beantwoord.

Sinds 1999 is Huis Marseille gevestigd in Amsterdam. Hiermee is het museum het eerste fotografiemuseum in Amsterdam. Huis Marseille bracht niet alleen veel nieuws mee voor onze hoofdstad, maar ook voor Nederland zelf. Het was namelijk het eerste museum in Nederland dat zich specifiek richt op fotografie als kunstvorm. Sindsdien is er om de drie maanden weer een nieuwe tentoonstelling te bewonderen in Huis Marseille.

Marseille

De prachtige foto’s die tentoongesteld staan, worden ook nog eens goed ondersteund door het gebouw. Het museum is gevestigd in een monumentale grachtenpand dat rond 1665 gebouwd werd door de Franse koopman Isaac Focquier. Op de gevel van het gebouw liet hij een steen aanbrengen met een afbeelding van de Franse stad Marseille erop. Het gebouw dankt hierdoor haar naam: Huis Marseille.

Nog altijd bevat het gebouw veel originele details. Prachtige plafondschilderijen, marmer en een rode stijlkamer in de stijl van de Franse koning Louis XIV. Met ruim veertien tentoonstellingsruimtes worden de tentoonstellingen in Huis Marseille voor de ruimtes ontwikkeld en geproduceerd. De authentieke ruimtes hebben een prachtige heldere en open uitstraling. Ruimtes waarin de foto’s echt tot hun recht komen.

Meer dan een museum

Er is nog veel meer te doen dan het bewonderen van de tentoonstelling in het museum. Het museum beschikt daarnaast namelijk ook over een bibliotheek. Hierin zijn verschillende overzichtswerken, onder andere op het gebied van fotografiegeschiedenis, -techniek en –theorie, te vinden. Of neem een kijkje in de gespecialiseerde fotoboekenwinkel of in de grachtentuin.

Ben jij een echte fotofanaat? Kan jij nu al niet wachten op inspiratie op te doen in Huis Marseille? Bekijk dan nu de website voor meer informatie!

Koop tickets Wissel AH vouchers in

Profiteer nu van de AH actie en ontvang 30% korting op jouw tickets.