Hermitage Amsterdam

Museumweken

Hermitage Amsterdam

De Hermitage laat de buitengewone collecties van de Hermitage St.­Petersburg, het Amsterdam Museum, het Rijksmuseum en het Outsider Art Museum schitteren. Met inmiddels al ruim dertig tentoonstellingen sinds de oprichting is de Hermitage Amsterdam uitgegroeid tot een kunstpaleis aan de Amstel. Een plek waar verhalen tot leven komen, in het prachtige gebouw uit de 17e eeuw.

Wisselende tentoonstellingen

Beleef dit unieke verhaal van tsaren en ridders. Ruim 250 objecten uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg, voor het eerst samen in Nederland, vertellen over de middeleeuwen, met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien, en de revival daarvan aan het Russische keizerlijke hof.

Voor families en kinderen

Het avontuurlijke verhaal van Romanovs en Ridders is er voor het hele gezin! Van adembenemende kunst van bekende meesters tot een spannende speurtocht met hoorspel, voor kinderen vanaf 7 jaar.

Leuk om te weten: Hermitage Amsterdam is 100% Kidsproof! Zo kunnen kinderen een speurtocht doen. Stel je voor: je bent met een tijdmachine in de riddertijd beland. De enige manier om weer terug te keren, is zoveel mogelijk draken vinden! Bezoek een riddertoernooi en glip vermomd een kasteel binnen. Vind jij genoeg draken om weer terug naar de toekomst te reizen?

Op drakentocht in de riddertijd is een hoorspel met vragenvel door de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. Je ontvangt het vragenvel bij de kassa en het hoorspel is onderdeel van de gratis audioguide door de tentoonstelling. De afleveringen van het hoorspel kun je beluisteren op je smartphone. Houd je smartphone voor het stickertje met een draak en een nummer op de wand. Op drakentocht in de riddertijd is voor het hele gezin, in het bijzonder voor kinderen van 6 tot 12 jaar.