Hermitage Amsterdam

Museumweken

Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam liet tot voor kort de buitengewone collecties van de Hermitage in het Russische Sint-Petersburg zien. Tegenwoordig vind je in het gebouw aan de Amstel de collecties van het Amsterdam Museum en het Outsider Art Museum. Met inmiddels al ruim dertig tentoonstellingen sinds de oprichting is Hermitage Museum Amsterdam uitgegroeid tot een kunstpaleis aan de Amstel. Amsterdam Hermitage is een plek waar verhalen tot leven komen, in het prachtige gebouw uit de 17e eeuw.

Adres Hermitage Amsterdam Museum en andere algemene informatie

Hermitage Amsterdam is tegenwoordig tijdelijk omgedoopt tot Dutch Heritage Amsterdam. Onder deze naam organiseert Hermitage Museum Amsterdam focustentoonstellingen over Nederlandse publiekslievelingen. Dankzij een samenwerking met andere Nederlandse musea is men erin geslaagd om deze tijdelijke tentoonstellingen van de grond te krijgen. De reeks wordt afgetrapt met Het melkmeisje van Johannes Vermeer, dat door het Rijksmuseum wordt uitgeleend aan Dutch Heritage Amsterdam. Om je bezoek aan het museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Alle actuele informatie over Hermitage Museum Amsterdam vind je op hun website.

Impressie Hermitage Amsterdam

Ben je al helemaal enthousiast geworden over De Hermitage Amsterdam? Bekijk dan snel een van de onderstaande video’s die we er maakten om een goede impressie te krijgen van de collectie. Bezoek meteen ook even het Joods Museum, dat je op steenworp afstand van Hermitage Amsterdam kunt vinden.