Grachtenmuseum Amsterdam

Museumweken

Grachtenmuseum Amsterdam

Het Museum

Grachtenmuseum Amsterdam laat zien hoe in deze tijd Amsterdam bloeide en daarmee ook de grachtengordel groeide. Het museum laat niet alleen het ontstaan van de Amsterdamse grachtengordel zien. Het laat ook zien wat er zo bijzonder was aan de Amsterdamse grachten en waarom ze dat nu nog steeds zijn. In onze mini-docu op de website kom je van alles te weten over de collectie van het museum.

De grachtengordel

In het pand aan de Herengracht leidt een meeslepende tour je door 400 jaar geschiedenis. Het museum bestaat uit zes kamers waar je kennis maakt met een van de grootste stadsuitbreiding ter wereld, de 17e eeuwse grachtengordel van Amsterdam.  Met de interactieve multimediatentoonstelling reis je in 40 minuten door 400 jaar geschiedenis. Het museum werd in april 2011 geopend naar aanleiding van de aanwijzing van de Amsterdamse grachtengordel op de Werelderfgoedlijst. Het museum is zeer geschikt om te bezoeken met kinderen, families en scholen.

Voorbeeldfunctie

Grachtenmuseum Amsterdam is een unieke plek. Niet alleen omdat het de ideale entree vormt om de geschiedenis van de Amsterdamse grachten te ontdekken, maar ook omdat het als particulier gefinancierd museum in vorm en opzet een prachtig voorbeeld is van modern, cultureel ondernemerschap dat juist in deze tijd een voorbeeldfunctie vervuld voor de museale sector.

Wissel AH vouchers in

Bestel hier ticket(s) voor een bezoek aan het Grachtenmuseum Amsterdam.